Sydafrika vil teste regulering af Bitcoin og andre kryptovalutaer

Kryptovaluta bliver nemmere i Sydafrika

Sydafrika vil teste regulering af Bitcoin og andre kryptovalutaer

The South African Reserve Bank har annonceret, at de har planer om, at skulle teste reguleringer af blandt andet Bitcoin og andre kryptovalutaer. Loerien Gamaroff, der er CEO hos Bankymoon, har udtalt, at hans virksomhed er blevet udvalgt til at være én af de første virksomheder til at teste de nye reguleringer. For mange at se, at dette et skridt i den rigtig retning.

Sydafrika er faktisk ét af de langsomste lande til at udarbejde reguleringer for kryptovalutaer. Derfor er der også mange, der har forventet, at dette ville ske i længere tid. Nu er de dog endelig begyndt at tage skridt i den rigtige retning, for at kunne skabe regulering af Bitcoin såvel som andre kryptovalutaer samt et godt og sikkert fundament for det selvsamme.

The South African Reserve Bank (SARB) har nemlig meldt ud, at de har i sinde at igangsætte en række reguleringer i forhold til digitale valutaer inden for den nærmeste fremtid. De har mødt stor kritik fra andre lande, investorer og helt almindelige indbyggere, fordi de ikke har været gode nok til at omfavne mulighederne i de digitale valutaer og Blockchain-teknologien.

Blockchain-virksomheden Bankymoon skal hjælpe SARB

Som der også tidligere er nævnt i denne artikel, så er det Loerien Gamaroff og hans Blockchain-virksomhed, Bankymoon, der skal hjælpe The South African Reserve Bank med at gennemføre dette. De har været med på rådgivende basis for at hjælpe med at skabe et godt fundament for disse reguleringer. De har bl.a. holdt op til flere seminarer vedrørende dette.

Samtidig har han også givet udtryk for, at han til disse seminarer har forklaret nærmere om, hvordan kryptovaluta kan bruges som en fornuftig tilføjelse til den sydafrikanske økonomi. Ydermere, så har Loerien Gamaroff og Bankymoon også deltaget i research i en række forskellige typer af alternative kryptovalutaer, der kan bruges af den sydafrikanske regering.

I denne forbindelse har Gamaroff udtalt følgende: “Alt vi gør på dette tidspunkt er, at se, hvor langt dete samarbejde kan føre os inden for rammerne. Det skyldes, at SARB ofte tøver en del med at give deres godkendelse til noget, der kommer ud. Derfor vil det også kun være fokuseret på Bitcoin til en start, men det er dog et fokuspunkt, at der kan tilføjes en bred række af reguleringer til alle kryptovalutaer”.

Gamaroff har desuden også gjort det klart, at han er af den opfattelse, at det i sidste ende er positivt for kryptovalutaer, at de bliver reguleret. Samtidig er det også vigtigt for legaliteten af brug af digitale valutaer i Sydafrika. Han tilføjer dertil: “Jeg tror på, at reguleringer vil være med til at skubbe det hele mere fremad og at det vil gøre folk mere komfortable med Bitoin. Med disse nye reguleringer vil den almene indbygger også forstå, at Bitcoin ikke kun er for hackere og kriminelle”.

Udvikler Sydafrika deres egen virtuelle valuta?

Tilbage i februar udsendte Sydafrika desuden en spændende meddelelse om, at de har nogle meget klare intentioner om, at investere i, at skulle udvikle deres helt egen nationale virtuelle valuta. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det i høj grad er noget, der er med til at vise, at kryptovaluta er noget, der er kommet for at blive og vil være en stor del af fremtiden.

I samme meddelelse har de også gjort det klart, at de har planer om, at de skal udvikle og skabe deres egen nationale virtuelle valuta på baggrund af den kendte Ledger-teknologi. Samtidig har The South African Reserve Bank også gjort det klart, at de vil investere mere i research i, hvordan de kan gøre mere brug af virtuelle valuta i den nationale økonomi.

Det er en meddelelse, der selvfølgelig er blevet offentliggjort i kølvandet på, at der generelt set er kommet et bedre syn på digitale valutare som f.eks. Bitcoin, Litecoin og Ethereum i Sydafrika. Faktisk er det blevet markant mere udbredt end for blot et par år siden, at se mere positivt på kryptovaluta, der før i tiden blev set som noget, der næsten var illegalt.

Michael Jordaan, der er tidligere CEO for First National Bank i Sydafrika, har offentligt udtalt, at han støtter op omkring kryptovaluta og mener, at det er noget, der i fremtiden vil komme til at tage over for de traditionelle valuter, vi bruger i dag. Det er noget, han blandt andet holder op imod, at man kan følge med i, at handelsvolumen har været stigende.

Følger andre lande trop med udvikling af egne kryptovaluta?

Der er op til flere andre lande, der har givet udtryk for, at de har i sinde at udvikle deres egen kryptovaluta. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det i høj grad noget, der er med til at sætte en streg under, at kryptovaluta er noget, der er kommet for at blive og at det reelt set kan vise sig at blive en konkurrent til de valutaer, der bliver brug i dag som fx DKK.

Det er blandt andet lande som Sverige, Kina, Rusland, Japan, Dubai og Israel, der har givet udtryk for, at de har i sinde at udvikle deres egen kryptovaluta. Der er tilmed op til flere af de ovenstående lande, der allerede er i fuld gang med udviklingen, hvilke blandt andet inkluderer Japan, der regner med en introduktion af denne valuta i løbet af 2020.

Estland har desuden også været meget fremme i forhold til brugen af kryptovaluta og udvikling af landets helt egen virtuelle valuta. Det er noget, der har været omtalt i forbindelse med deres meget populære e-Residency-program, som de også ønsker at knytte en valuta til, som får navnet Estcoin, der også allerede er under udvikling og får nylig introduktion.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at Sydafrika ikke er det første land, der har fået med tankerne om, at introducere deres egen digital valuta. Tværtimod, så er det noget, der er aktuelt for et bredt spektrum af forskellige lande verden over, hvilket også indikerer, at der ligger en stor fremtid forude for kryptovaluta og Blockchain.