Starcoins – En kryptovaluta for influencere

starcoins

Starcoins – En kryptovaluta for influencere

Kryptovaluta er noget, der længe har været på alles læber. I løbet af de seneste år er der også blevet lanceret et væld af nye kryptovalutaer. Nogle af dem har taget fart, mens andre allerede er væk igen. Der er et svensk start-up, der også gerne vil blande sig. Det er dog en lettere utraditionel kryptovaluta, de gerne vil lancere.

Det er et influencerbureau ved navn Starflow, der ønsker at lancere deres egen kryptovaluta og dermed også afholde deres egen ICO. ICO er en forkortelse Initial coin offering. Det er næsten lige som en akties første dag på børsen. De vil udbyde en fast mængde af tokens, som de kaldes, som offentligheden derfor kan købe.

Idéen med denne kryptovaluta, der i øvrigt får navnet Starcoins, er, at du skal kunne bruge den til at betale med på deres egen platform. På deres platform kan annoncører og influencere skabe kontakt til hinanden, og dernæst aftale afregning. Det er dét, de gerne vil tage skridtet længere, så der kan betales med Starcoins.

Sveriges første ICO

Starflow beskriver selv deres ICO som værende den første af slagsen i Sverige. Der er dog allerede andre, der har forsøgt sig med lignende tiltag, så derfor er det ikke helt sandt. Det ændrer dog ikke på at de er blandt de første, der har vist sig villige til at springe ud i et sådant tiltag. Det er selvfølgelig imponerende i sig selv.

De håber på at kunne rejse et sted mellem 30 og 50 millioner dollars ved at udbyde deres Starcoins. Det er et stort beløb, da det svarer til mellem 200 og 350 millioner danske kroner. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at de satser rigtig meget på deres ICO. Det kræver dog at alle enheder af deres valuta bliver solgt.

Det er ikke en kryptovaluta, de selv har udviklet helt fra bunden. I stedet har de blot. valgt at basere den på økosystemet, der er kendt fra Ethereum. Det er ikke helt uden grund, at det netop er denne valuta, de har valgt. Ethereum er nemlig én af de absolut største kryptovalutaer verden over – kun overgået af Bitcoin.

Hvad skal pengene fra deres ICO bruges til?

Hele idéen med en ICO som denne er at skrabe penge sammen. Det er også det, der er planen med denne ICO. Ca. 45 % af alle pengene skal gå til at udvikle videre på deres platform. Det er penge, de gerne vil bruge på at ansætte flere programmører, så de kan arbejde med både deres platform og deres nye kryptovaluta.

De regner med at få solgt min. 1,6 mio. Starcoins. Til en start vil der være hele 40 mio. Starcoins, der kan købes fra dag ét. Ikke nok med det, så er det også planen, at der over de næste fem år skal frigives hele 50 mio. enheder yderligere. Det vil resultere i, at der inden for max. fem år er hele 90 mio. Starcoins frigivet.