Singapore understreger, at de ikke vil forbyde kryptovaluta

singapore kryptovaluta

Singapore understreger, at de ikke vil forbyde kryptovaluta

De fleste lander har planer om, at skulle regulere kryptovalutaer. Der er allerede op til flere lande, der har sat gang i deres reguleringer. Det har været fremme, at Singapore vil forbyde kryptovaluta. Det er dog blot en skrøne. I forbindelse med at have udtalt sig om deres reguleringer har deres vicepremierminister, Tharman Shanmugaratnam, udtalt de ikke forbydes.

Det er noget, der er blevet bekræftet i forbindelse med en offentliggørelse, der er udsendt den 5. februar i år. Den er blevet sendt ud efter, at der er blevet stillet en række spørgsmål fra folk, der er medlem af Parlamentet. I denne forbindelse har Tharman Shanmugaratnam, der også er minister for regulering, bekræftet, at de fortsætter med at have samme politik.

Det er også noget, der betyder, at der ikke vil ske nogle ændringer. De har fortsat planer om, at drive den samme politik som de hidtil har gjort. Det betyder, at de vil have en bred politik, der gør, at det reelt set er noget, de vil holde sig mest muligt fra. Det er noget, de har valgt at gøre med det formål at give plads til at innovere og udvikle på kryptovalutaerne.

Han har i denne forbindelse udtalt følgende: Monetary Authority of Singapore (MAS) har meget tæt fuldt udviklingen og gjort sig i dyb research af de udviklinger og de potentielle risici, der er forbundet med disse. Som det ser ud lige nu, så er der ingen stærk sag for, hvorfor vi skulle forbyde handel med kryptovaluta her i Singapore”.

Til dette tilføjer Tharman Shanmugaratnam dog også det følgende: “Men vi vil dog gøre opmærksom på, at vi stadig har reguleringer og love vedr. hvidvaskning, der skal tages højde for og som vi også selv har fokus på. Vi vil også blive ved med at gøre indbyggerne i Singapore opmærksomme på, at de kan miste pengene, hvis de vælger at investere i kryptovaluta”.

Singapore giver plads til innovation inden for kryptovaluta

På lige fod med et land som Japan, så har Singapore gjort meget ud af, at fremme sig selv som et land, der gerne vil give plads til handel med kryptovaluta såvel som handel med det selvsamme. Det er også derfor, at de selv ser på Blockchain som værende en rigtig interessant teknologi, som de derfor også gerne giver plads til at udvikle og efterforske mere på.

I modsætning til lande som både Kina og Indonesien, hvor de er meget imod Blockchain og kryptovaluta, hvorfor de forsøger at regulere det mest muligt og sørge for at holde det mest muligt til at være statens valutaer, der bruges. Hos Singapores regering har de dog gjort det meget klart, at de ønsker at være det direkte modsatte af disse to regeringer.

Det er noget, de har valgt at gøre for at støtte op om deres vision om, at kunne udvikle Singapore til at være et globalt sted for udvikling af ny teknologi og innovation. Det er også noget, der er med til at vise, at der faktisk er stor forskel på Singapore og deres naboer, men det handler dog også om, at de mener, at kryptovaluta ikke er nogen egentlig trussel.

I denne forbindelse har Tharman Shanmugaratnam nemlig gjort følgende klart over for både indbyggere og virksomheder: “Som det ser ud nu, så er naturen og størrelsen af handel med kryptovaluta i Singpore ikke noget, der er nogen egentlig trussel mod sikkerheden og integriteten af vores finansielle system”.

Ydermere, så vælger han ligeledes at supplere med det følgende: “Endvidere, så er der ikke nogle signifikante forbindelser mellem handel med kryptovaluta og det finansielle system i Singapore i øjeblikket. Singapores bank- og finansielle system har ikke nogen signifikant eksponering over for globale eller lokale enheder, der beskæftiger sig med handel med kryptovaluta. Vi ser derfor heller ikke nogle bredere og systemiske risici eller bekymringer forbundet med kryptovaluta”.

I sidste måned udtalte den administrerende direktør for MAS, Ravi Menon, desuden til de lokale medier i Singapore, at han også ser en lys fremtid for kryptvaluta. Han gjorde det blandt andet klart, at han selv håbede på, at de digitale valutaer og den underliggende teknologi vil være i stand til at overleve et stort crash. Der har nemlig være tale om, at det vil ske.

En sejr for kryptovalutaens udvikling

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er noget, der kan betragtes som værende en stor sejr for kryptovaluta. Hvis et land som Singapore havde gjort det ulovligt at handle med de digitale valutaer, hvilket der være chance for, at andre lande også valgte at følge med. Det er dog ikke noget, der er aktuelt – og det ser heller ikke ud til, at det bliver aktuelt.

Tværtimod, så er der meget, der ser ud til, at Singapore reelt set er meget åbensindet i forhold til kryptovaluta – og der har tilmed været tale om, at de – på lige fod med andre lande – også har interesse i, at udvikle deres kryptovaluta, der kan bruges som en national valuta. Det er dog langt fra det eneste land, der har meldt offentligt ud, at det er med i pipeline.

Samtidig er det også noget, der støtter rigtig godt om, at Singapore har et ønske om at være et teknologisk centrum i den østlige del af verden. Det er et image, de allerede lever rigtig godt op til, men ved at være åbne over for at handle med kryptovaluta og gøre plads til virksomheder, der har planer om at udvikle på de digitale valutaer og teknologien bag, så er det blot noget, der er med til at fremme det ønskede image endnu mere.

Som følge af dette, så kan det meget vel være i Singapore, at vi ser den næste store kryptovaluta opstå, som måske endda kan vise sig at tage pladsen fra den nuværende konge; Bitcoin. Hvorvidt der vil være tale om endnu en valuta, der er baseret på den kendte Blockchain-teknologi eller der vil være tale om noget helt nyt og anderledes kan kun tiden vise.