eToro

etoro
  • Specialister i kryptovaluta
  • Velkomsthjælp
  • God og sikker platform
  • God Mobilapp

eToro er en anerkendt handelsplatform, som har eksisteret siden 2007. Platformen blev i sin tid stablet på benene af tre iværksættere, som havde en mission om at gøre social trading og copy trading tilgængeligt for alle samt at reducere afhængigheden af traditionelle finansielle institutioner.

eToro er ikke bare en hvilken som helst handelsplatform, men faktisk verdens største inden for social trading. Indtil videre har omkring seks millioner håbefulde og risikovillige mennesker valgt at tilslutte sig. Du har også mulighed for at blive en del af det store netværk, hvis du ønsker at investere i kryptovalutaer eller en anden investeringstype. eToro giver dig adgang til en lang række forskellige investeringsområder.

Du kan på etoro.com vælge mellem en god håndfuld sprog, hvor både engelsk, svensk, norsk og en lang række andre sprog er repræsenteret. Det er desværre ikke muligt at vælge dansk, men måske bliver det en mulighed på et senere tidspunkt. Man har vel lov at håbe.

I denne anmeldelse af eToro vil vi kigge på, hvordan netværket skiller sig ud fra mængden. eToro byder nemlig på fordele, som man ikke finder andre steder. Netop de mange fordele er noget, du kan læse alt om i denne guide.

Anmeldelse af eToro

eToro og det voksende team bag projektet har i mere end ti år arbejdet på at gøre platformen så brugervenlig, sikker og gennemsigtig på alle parametre. Det må siges at være lykkedes ganske godt, selvom børsen er en smule bagud på nogle enkelte parametre. I dag kan man finde anmeldelser af langt de fleste børser, så du kan naturligvis også finde en anmeldelse af etoro.com. Du skal dog være bekendt med, at langt de fleste tilgængelige anmeldelser er på engelsk. Leder du efter en dansk anmeldelse af etoro.com? Så er du landet på den rigtige side.

Hvordan klarer eToro sig på parametre som brugervenlighed, sikkerhed, demo, app og design? Det kan du blive meget klogere på, hvis du giver dig tid til at læse denne anmeldelse. I vores store test af børsen har vi nemlig kigget på alle de mest betydningsfulde faktorer. Læs anmeldelsen til ende for at få svar på alle dine ubesvarede spørgsmål.

Design og brugervenlighed

eToro.com er en yderst veldesignet og moderne hjemmeside. Det indtryk vil du helt sikkert også få, når du lander på hjemmesiden. Det er nemlig meget tydeligt, at udviklerne bag hjemmesiden ikke blot har forsøgt at designe en moderne, men også en brugervenlig platform. Det er i hvert fald ualmindeligt nemt at navigere rundt på hjemmesiden.

I topmenuen bliver du introduceret for de vigtigste undersider bestående af about, investing, social trading, blog, language og login. Klik på about for at læse alt om virksomheden bag platformen.

eToro er uden tvivl en af de bedste børser målt på brugervenlighed. Dog skal man forvente, at der går noget tid, før man lærer alle de forskellige funktioner og indstillinger at kende. Som ny bruger bør du sætte tid af til at undersøge mulighederne, før du kaster dig ud i det store handelsunivers. Det gælder jo om at forberede sig ordentligt, hvis man på sigt skal tjene penge på sine investeringer.

Hjemmesiden er ikke blot moderne og brugervenlig på computere, men også på smartphones og tablets. Der er nemlig tale om en mobilvenlig platform, som er tilpasset alle enheder. Med andre ord kan du forvente at opleve en høj brugervenlighed, uanset om du besøger siden fra den ene eller anden enhed.

For at det ikke skulle være nok, er det faktisk også muligt at downloade eToros egen app ned på smartphones og tablets. App’en er tilgængelig via både App Store og Google Play.

Sikkerhed og service

eToro vægter ikke kun brugervenlighed, men også sikkerhed og service meget højt.

Den høje sikkerhed kommer først og fremmest til udtryk ved, at alle personfølsomme oplysninger bliver krypteret ved indtastning. Derfor er der som udgangspunkt ingen grund til at være bekymret for at indtaste oplysninger som adresse, kortoplysninger osv. Dog bør man selvfølgelig sørge for at holde sin enhed opdateret, da eToro ikke kan drages til ansvar i selvforskyldte sager. Forhør dig evt. hos en fagekspert med speciale i internetsikkerhed, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe sikkerheden an.

eToro tilbyder også sikkerhed for indestående. Det forholder sig nemlig sådan, at børsen opbevarer kundernes midler adskilt fra egne midler. Dette vil kunne gavne dig i en evt. konkurssituation, idet du ikke risikerer at miste alle dine midler i forbindelse med en konkurs. Derudover er det værd at nævne, at privatkunders midler er forsikret med op til 20.000 euro pr. kunde.

eToro er i øvrigt kendt for at yde en sublim service til alle deres kunder. Som en af de få i branchen tilbyder de support 24 timer i døgnet. Dermed er der hjælp at hente, uanset om man skriver om dagen eller natten. Kundeservice har dog kun døgnåbent fra mandag til fredag. Forvent derfor længere svartid, hvis du skriver i weekenden.

App

Foretrækker du at følge dine aktuelle investeringer via din smartphone eller tablet, så bør du downloade den gratis mobilapp. Den kan som bekendt downloades via både App Store og Google Play – og den er selvfølgelig helt gratis. Tidligere i anmeldelsen nævnte vi, at hjemmesiden er meget mobilvenlig, men det betyder ikke, at det ikke kan være fordelagtigt at bruge app’en. Den moderne app er faktisk en smule mere overskuelig end hjemmesiden, hvorfor man altid bør bruge app’en, når man handler via sin smartphone eller tablet.

I dag er det meget almindeligt, at man handler kryptovalutaer og andre værdier via mobilen. Handlen foregår via de mange brugervenlige apps som denne. Det smarte ved en app er, at du kan købe og sælge midler uanset tid og sted. Du behøver altså ikke at være i nærheden af en computer for at handle.

Der er foreløbigt blevet indsendt mere end 14.000 bedømmelser af app’en via Google Play. Du kan evt. klikke dig ind på play.google.com, hvis du er interesseret i at læse nogle af de mange anmeldelser. eToro har lige nu en gennemsnitsscore på 4 ud af 5 stjerner. Det vidner om, at brugerne generelt er rigtig godt tilfredse.

Demo

eToro Demo er tilegnet dig, som gerne vil købe og sælge kryptovalutaer og andet uden at løbe nogen som helst risiko. Det tager kun få minutter at åbne en demokonto, så hvorfor ikke gøre det med det samme? Som nybegynder får du indsat 100.000 dollars (virtuelle penge) til din konto, som du frit kan handle for. Så længe du er demobruger, kan du hverken tabe eller vinde penge. Du kan altid åbne en rigtig konto på et senere tidspunkt, hvis du har mod på det.

Som demobruger får du adgang til alle de samme funktioner og indstillinger som andre brugere. Den eneste forskel er blot, at du handler for virtuelle penge i stedet for rigtige penge. Der er ingen grænse for, hvor længe man kan være demobruger. Du kan altså uden problemer investere for virtuelle penge i flere uger, måneder eller sågar år.

eToro Demo giver dig en meget unik mulighed for at øve dig på handel i et risikofrit miljø. Det er en mulighed, som vi vil anbefale alle nybegyndere at gøre brug af. Jo mere tid du bruger på at udforske demoplatformen, desto bedre rustet vil du blive til at investere rigtige penge i fremtiden. Du kan selvfølgelig få hjælp på lige fod med alle andre brugere ved at kontakte kundeservice. Det skal du ikke tøve med at gøre, hvis behovet opstår.

Markeder

eToro.com skal have stor ros for at give brugerne et godt overblik over, hvilke produkter de tilbyder. Det nuværende udvalg består helt overordnet af følgende:

Der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan købe og sælge via platformen. I denne guide vil vi dog primært kigge på, hvilke kryptovalutaer man kan handle på etoro.com. Interesserer du dig for handel med kryptovaluta, så vil du nok blive begejstret for at læse, at du både kan handle Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Tag evt. et kig på den komplette liste over digitale valutaer, hvis du ønsker at investere i andre virtuelle valutaer end førnævnte.

Den unikke mulighed for at samle alle sine investeringer ét sted har tilsyneladende fristet mange mennesker. Det er i hvert fald vores indtryk, at mange af de nuværende brugere har valgt platformen, fordi det er muligt at handle både aktier, råvarer, kryptovalutaer og meget andet. Det er yderst sjældent, at man får adgang til så mange attraktive markeder på én platform.

Hvad enten du tror, at aktier, råvarer, traditionelle valutaer eller kryptovalutaer giver dig det bedste afkast på sigt, så skal du huske på, at der er risici forbundet med alle investeringer.

Sådan opretter du en konto hos eToro

6 millioner investorer og spekulanter – så mange har oprettet en bruger på platformen.

Drømmer du om at blive en succesrig investor, så bør du kaste dig ud i det og krydse fingre for, at du har heldet med dig. For at komme i gang med at investere i kryptovaluta, aktier eller noget helt tredje, skal man bruge en konto.

Før du opretter en bruger, bør du tænke over, om du helst vil have en normal bruger eller en demobruger. Start evt. med at oprette en demobruger, hvis du er helt ny i gamet.

Nedenstående guide tager udgangspunkt i, at du har erfaring med at investere og derfor ønsker at oprette en traditionel bruger:

Klik på sign up i det øverste menupunkt

  1. Indtast fornavn, efternavn, brugernavn, adgangskode og telefonnummer
  2. Gennemfør registreringen ved at indtaste de påkrævede oplysninger
  3. Indbetal penge til din konto (tag højde for evt. indbetalingsgrænser)

Ønsker du at spare tid på din brugerregistrering, kan du logge ind via et af de tilgængelige sociale medier. Du kan vælge mellem henholdsvis Facebook og Google. eToro beder om at modtage offentlig profil og e-mailadresse, når du opretter dig via de sociale medier. Dette skal du acceptere for at fuldende din registrering. Det er hverken mere eller mindre sikkert at registrere sig via et socialt medie.

Når din brugerregistrering er gennemført, kan du logge ind på din bruger og foretage din første handel. Det gør du ved at klikke på trade markets -> vælg marked -> angiv beløb -> open trade. Det kræver altså ikke mere end fire klik på musen at gennemføre en investering. I det sidste trin kan du vælge mellem henholdsvis sell og buy afhængigt af, om du vil købe eller sælge midler. Efter du har gennemført din første investering, kan du klikke på portfolio, hvorfra du kan følge dine investeringer i realtid.

Skulle der mod forventning gå noget galt i forbindelse med din brugerregistrering eller første handel, så er kundeservice ikke mere end én besked væk. Før du søger hjælp hos kundeservice, kan du overveje at besøge hjælpesektionen, hvor du finder svar på mange af de mest almindelige spørgsmål vedr. brugerregistrering, indbetaling, udbetaling og meget mere.

Lær mere om etoro.com

eToro er en stor og anerkendt handelsplatform med mange millioner registrerede handlende – så langt, så godt.

Efter at have læst vores anmeldelse ved du allerede en del om eToro, men der er rig mulighed for at lære platformen bedre at kende, hvis man har et ønske herom. For at blive klogere på børsen anbefaler vi dig at besøge youtube.com, hvor du kan søge efter introduktionsvideoer, hjælpeguides og mange andre former for videomateriale. Her finder du ikke kun en lang række engelsksprogede guides, men også videoguides på dansk. Du kan evt. inddele de mange videoer efter antal visninger eller bedømmelser, hvis du kun ønsker at blive præsenteret for de bedste af de bedste.

Selvom det er en god idé at se videoer og læse guides, så bør der ikke herske nogen tvivl om, at det er en endnu bedre idé at udforske platformen på egen hånd. For at teste systemet uden at løbe en risiko skal du blot klikke på virtual portfolio, når du logger ind på din nyoprettede konto. Du kan evt. scrolle op, hvis du har glemt, hvad det vil sige at have en virtuel bruger på etoro.com.

Det er svært at sige, om etoro.com er den rette børs for dig. Det afhænger nemlig i høj grad af, hvad du ønsker at investere i, og hvor stor en risiko du er villig til at løbe. Dog sker der selvfølgelig ikke noget ved at oprette en bruger og prøve sig frem. Du kan altid lukke kontoen igen, hvis du finder ud af, at det alligevel ikke var noget for dig.