NASDAQ er åbne over for muligheden for at blive en kryptovalutabørs

nasdaq

NASDAQ er åbne over for muligheden for at blive en kryptovalutabørs

I takt med, at området og teknologien bag kryptovaluta bliver mere moden, så er NASDAQ åben over for, at blive en børs og en platform, hvor det er muligt at handle med kryptovalutaer som Bitcoin. Det har virksomhedens CEO udtalt, hvilket naturligvis må siges at kunne betragtes som endnu et skridt i den rigtige retning for de digitale valutaer og deres indtog.

I denne forbindelse har den nuværende CEO for NASDAQ, Adena Friedman, snakket med CNBC’s Squawk Box og udtalt det følgende: “Der skal ikke være nogen tvivl om, at NASDAQ bestemt vil overveje at være en platform til handel med kryptovaluta på rette tid. Hvis vi ser på det og siger ‘det er på tide – folk er klar til et mere reguleret marked’, så vil vi give noget, der skaber en fair oplevelse for investorerne”.

Noget der særligt står i vejen for NASDAQ og lignende virksomheder er, at det endnu er meget begrænset med officielle reguleringer, som er nødsaget til at blive mere specifikke, inden en virksomhed som NASDAQ har planer om, at udbyde en platform til handel med kryptovaluta. Dog ser Friedman positiv på kryptovalutaer og den fremtid, der kommer til at have.

Adena Friedman ligger nemlig ikke skjul på, at hun selv tror på, at kryptovaluta er noget, der har en stor fremtid foran sig. Det gør hun blandt andet klart med den følgende udtalelse: “Jeg tror selv på, at digitale valutaer vil fortsætte med at udvikle sig og vækste. Det er blot et spørgsmål om tid om, hvor lang tid det vil tage for området og teknologien om at blive moden. Når der bliver set på det og sagt ‘vil vi gerne tilbyde et reguleret marked for dette?’, så vil NASDAQ selvfølgelig overveje det”.

NASDAQ tilbyder allerede eksisterende kryptovalutabørser

Det bør dog understreges, at NASDAQ allerede nu tilbyder en række af de eksisterende børser, der er skabt til at handle med kryptovaluta. De har blandt andet offentliggjort, at de har lavet et samarbejde med Gemini, der er en børs skabt til handel med kryptovaluta, der er grundlagt af de tidligere Bitcoin-investorer og børdre, Tyler og Cameron Winklevoss.

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er det naturligvis en klar fordel for dem, der spår kryptovalutaer en stor fremtid, at så prominent et brand som NASDAQ er begyndt at udvise interesse. I forbindelse med den førnævnte aftale om samarbejde har Tyler Winklevoss udtalt, at det er en aftale, der er med til at give Gemini adgang til NASDAQs unikke teknologi, som hjælper dem med at skabe en platform, der er fair og regelbaseret.

Friedman er ikke begejstredede for de mange ICO’er

På trods af, at Friedman selv har udtalt, at hun er meget optimisk, når det kommer til fremtiden af kryptovalutaer, så er hun dog ikke helt så begejstret for den fundraisingproces, der tager sted for langt de fleste digitale valutaer, når de slår dørene op for deres ICO’er – og det er hun bestemt heller ikke den eneste, der har givet udtryk for, at hun ikke er.

I følge hende, så er det vigtigt, at disse ICO’er bliver reguleret. Hun mener også, at U.S. Securities and Exchange Commission har ret i, at der er tale om værdipapirer og at de derfor også skal reguleres som dette. Det er naturligvis noget, der kommer i kølvandet på, at der er mange ICO’er, der har vist sig at være opreklameret og ikke har budt på en høj værdi.

Derfor har U.S. Securities and Exchange Commission også valgt at slå hårdt ned på bedrageri med ICO’er i 2018. I løbet af marts har de desuden udtalt, at de undersøger muligheden for at skabe en række love, der kommer til at omfatte alt lige fra børser med kryptovaluta til de virksomheder, der tilbyder opbevaring af digitale aktiver, som også kaldes for wallets.

Formanden for U.S. Securities and Exchange Commission (forkortes blot til SEC), Jay Clayton, har desuden udtalt, at de har valgt at allokere en større mængde af ressourcer til at varetage de opgaver, der kommer i forbindelse med ICO’er og generelt set også markedet for kryptovalutaer. Meget tyder derfor på, at der snart vil komme nogle seriøse reguleringer.

Den høje Bitcoin-kurs har fået øjnene op for regeringerne

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er op til flere regeringer, der på et tidligere tidspunkt har været ude og afskrive de digitale valutaer. Mange har tilmed udtalt, at det er useriøst og at det aldrig vil være noget, der vil kunne vinde et seriøst fodfæste. I løbet af de seneste par år er det dog noget, der er blevet lavet rigtig meget om på hos disse regeringer.

Der er op til flere aspekter, der har medført dette, men det er dog i høj grad den høje Bitcoin-kurs, der har fået deres øjne op for, at det er nødvendigt, at de begynder at regulere dette marked og opstille nogle love og regler, der skal følges. Sidste år steg Bitcoins kurs med intet mindre end 1.300%, hvilket er noget, der har været med til at fange deres opmærksomhed.

Det er naturligvis også noget, der betyder, at folk, der handler med kryptovaluta kan se frem til, at det er et marked, der vil blive mere reguleret i fremtiden. For nogen ses det negativt, mens ander vælger at se positivt på det, da det er noget, der vil være med til at kryptovalutaer som eksempelvis Ethereum eller Litecoin til noget, der endelig udbredes til masserne.

Allerede i dag er der flere, der har fået øjnene op for kryptovalutaer og en stor del af dem er bl.a. begyndt at handle på nogle af de mere simple platforme som Coinbase. Det er dog ikke noget, der er med til at udbrede de mindre coins på samme måde. En regulering af markedet vil være med til at styrke seriøsiteten og sikkerheden ved at handle med krypto.