Litecoin

Litecoin er en peer-to-peer virtuel valuta, som gør det nemt at sende og modtage betalinger digitalt. Litecoin har endnu ikke opnået samme høje popularitet som Bitcoin og Ethereum, men det er bestemt værd at gøre sig klogere på valutaen.

Litecoin er ligesom alle andre virtuelle valutaer en decentral møntenhed, som gør brug af den populære blockchain-teknologi, som du med garanti har hørt om flere gange før. Denne teknologi er med til at sikre hurtige og intelligente betalinger. Al aktiviteten foregår digitalt på tværs af lande og verdensdele.

Litecoin har som valuta gjort sig positivt bemærket i forskellige anledninger. Valutaen har fortsat sit helt store gennembrud til gode, men du bør ikke tvivle på, at valutaen har et stort vækstpotentiale. Hvordan skiller valutaen sig ud fra mængden? Hvordan forholder det sig med kursudviklingen? Hvad er en wallet? Hvordan handler man med denne valuta? Der er så mange ubesvarede spørgsmål, som du bør finde svar på, før du sætter dine penge i en virtuel valuta som denne.

Litecoin har et maksimalt udbud på 84 millioner coins.

NamePrice24H (%)
Litecoin (LTC)
$84.29
-0.33%
[crtools-graph coin=”LTC”]

Hvad er Litecoin?

Litecoin (forkortet LTC) har eksisteret siden slutningen af 2011.

Charles Lee, som er tidligere udvikler, står bag den populære kryptovaluta. Charlie Lee lægger ikke skjul på, at han har fundet inspiration i Bitcoin, men Litecoin adskiller sig fra Bitcoin på flere punkter. Der er altså ikke tale om en ren kopi af tidens mest populære kryptovaluta, selvom de to kryptovalutaer minder meget om hinanden. Litecoin byder dog ikke på den samme mystik som Bitcoin, idet man ved, hvem der grundlagde kryptovalutaen i sin tid. Bitcoin skulle efter sigende være grundlagt af en vis Satoshi Nakamoto. Det vides dog ikke, om Satoshi Nakamoto er en person eller gruppe.

Litecoin er sammen med Bitcoin og Monero nogle af de kryptovalutaer, som man bør holde ekstra godt øje med i disse år. Disse kryptovalutaer hører nemlig til blandt de mest populære valutaer i øjeblikket. Kan du ikke beslutte dig for, hvilken valuta du skal sætte din formue i, så kan en mulig løsning være at investere i alle tre valutaer. Det er altid en god idé at sprede sin risiko, uanset om man handler med aktier, digitale valutaer eller traditionelle valutaer. Går du all in på én valuta, så skal du være indstillet på, at du kan tabe hele din formue, hvis uheldet er ude.

Litecoin er ikke bare en kryptovaluta, men også et globalt open-source betalingsnetværk. Det særlige ved dette netværk er, at alle og enhver kan se arkitekturen bag koden. Det gør det muligt at identificere både fejl og forsøg på snyd. At netværket er decentraliseret betyder, at det ikke er nødvendigt at inddrage en mellemmand i form af en bank eller et pengeinstitut. Dermed opnår man en enorm handelsfrihed. Selvom det er attraktivt at kunne handle anonymt, så skal du være bekendt med, at al handel sker på eget ansvar. Det er ikke muligt at søge erstatning, hvis man bliver snydt eller hacket. Man løber altså en risiko.

Litecoin er i skrivende stund den tredje mest populære kryptovaluta herhjemme. At høre til blandt de tre mest eftertragtede kryptovalutaer er noget af en præstation, idet der findes langt over tusinde forskellige digitale valutaer. Populariteten kan hurtigt vende, men intet tyder på, at valutaen vil blive overhalet indenom lige foreløbigt.

Når der findes så mange forskellige valutaer, er det ikke så underligt, at mange af valutaerne minder om hinanden. Litecoin er ikke en revolutionerende kryptovaluta, men den har altså sine forcer. Dette vil vi komme nærmere ind på i næste afsnit.

Litecoin skiller sig ud, men hvordan?

Litecoin er ikke som de andre kryptovalutaer. Det er nok allerede gået op for dig, hvis du har læst guidens indledning, men er du ikke helt med på, hvordan valutaen skiller sig ud, så læs videre.

Litecoin leverer markant hurtigere transaktioner end de fleste andre kryptovalutaer. En hurtig transaktionstid er ikke en helt uvæsentlig fordel i en tid, hvor vi gerne vil have, at tingene går stærkt. Er der mulighed for at spare nogle sekunder eller minutter, så takker vi selvfølgelig ikke nej til det. I modsætning til Bitcoin har Litecoin ikke haft nogle reelle hastighedsproblemer. Er transaktionstiden en vigtig faktor for dig, så skal du vide, at Litecoin slår Bitcoin og de fleste andre digitale valutaer på den front. Det er muligvis den allerstørste fordel ved Litecoin.

Litecoin kan foruden lynhurtige transaktionstider også byde på en glimrende opbevaringsteknologi sammenlignet med andre kryptovalutaer. Ikke alle spekulanter og investorer tager højde for opbevaringsteknologien, men det er altså en vigtig faktor.

Litecoin kan også bryste sig af at have et kompetent og pålideligt team bestående af både frivillige og minere. Flere af de frivillige og minerne sidder fuldtid og optimerer netværket. Man kan med rette takke det store team for at netværket kan håndtere det stigende antal brugere og transaktioner. Den nyeste opgradering af netværket skete ganske problemfrit, selvom der var tale om en større opgradering. Teamet bliver konstant større i takt med at antallet af brugere og transaktioner stiger.

At kryptovalutaen er en meget eftertragtet en af slagsen understreges ved, at valutaen i dag kan findes via flere store børser. Coinbase er blot en af de børser, som udbyder valutaen. Litecoin gør brug af en forholdsvis simpel blockchain. At den bagvedliggende teknologi er så simpel ændrer dog ikke på, at netværket leverer hurtige transaktionstider og høj sikkerhed. Litecoin er faktisk en af de hurtigste betalingsmuligheder i verden.

Litecoin pris

Google og de andre søgemaskiner bliver bombarderet med søgninger på litecoin pris, litecoin kurs og prisen på litecoin.

Er du bevidst om, hvor udbredt denne kryptovaluta er herhjemme, så vil det nok ikke overraske dig, at der ofte bliver søgt på førnævnte søgefraser. At så mange er interesserede i at kende den aktuelle valutakurs er blot med til at bekræfte påstanden om, at valutaen står i høj kurs lige nu. I tv-nyhederne bliver der jævnligt talt om, hvor meget Bitcoin og Ethereum er faldet eller steget i værdi. Litecoin bliver også tit nævnt, men typisk er der kun fokus på de førnævnte valutaer. Det er en skam, hvis man netop har planer om at investere i Litecoin.

Litecoin prisen tager naturligvis udgangspunkt i, hvor meget det koster at købe én enhed. Enhedsprisen afhænger af den aktuelle kurs, som er i konstant udvikling. For at få en bedre indsigt i, hvordan kursen har ændret sig, bør man ikke kun kigge få dage eller uger tilbage. Man bør i stedet tage et kig på de seneste måneders eller års udvikling. Finder du en graf, som illustrerer de seneste års udvikling, vil du erfare, at kursen rent faktisk kan ændre sig markant fra dag til dag.

Litecoin kursen kan følges i realtid på nettet. Den mulighed skal du benytte dig af, hvis du påtænker at investere i den virtuelle valuta. Det er jo vigtigt, at du ikke misser pludselige fald eller stigninger. Din viden om kursudviklingen er en vigtig faktor, idet din udfordring netop er at købe og sælge på de rigtige tidspunkter. Det kan du kun gøre, hvis du ved, hvordan kursen har ændret sig.

Litecoin wallet

Litecoin uden en wallet er ligesom yin uden yang.

For at handle med denne virtuelle møntenhed skal du have en wallet – altså en slags digital pengepung. Det er ganske simpelt og hurtigt at oprette en wallet via nettet. Wallets kommer i mange former, men ikke alle former er lige efterspurgte. I dag kan man få en app på sin smartphone eller tablet, som fungerer som en wallet. Der findes rigtig mange veludviklede apps, som kan downloades gratis via App Store, Google Play og andre handelsplatforme. Det tager normalt ikke mere end et par minutter at downloade en app.

Du kan selvfølgelig følge valutakursen direkte via din app.

For din egen skyld bør du gå efter en moderne app, som kan bryste sig af et brugervenligt interface, høj sikkerhed og løbende opdateringer. Savner du et overblik over alle tilgængelige apps, så søg på litecoin wallet via din foretrukne handelsplatform. Der findes som sagt et væld af wallets, så lad være med at vælge den første wallet, du falder over. I stedet bør du sammenligne de forskellige apps med henblik på at finde den bedste wallet til dig.

Litecoin er kendt for at levere høj sikkerhed, men det er ikke ensbetydende med, at dine midler er i sikkerhed i din wallet. Sikkerhedsniveauet kan nemlig variere markant fra wallet til wallet. Derfor bør man aldrig gå på kompromis med denne faktor. Der er ingen kære mor, hvis man bliver udsat for hacking eller snyd på anden vis.

Hvordan handler man med denne kryptovaluta?

Litecoin har helt sikkert fanget din interesse, idet du har valgt at besøge denne side. Derfor antager vi, at du gerne vil vide, hvordan man handler med denne virtuelle valuta.

Litecoin er en lettilgængelig kryptovaluta, som kan handles via de fleste internationale børser. Hos disse børser kan du som regel også handle Bitcoin, Ethereum og de andre kendte valutaer. Du handler kryptovaluta på den måde, at du afgiver en ordre på en børs, hvorefter du overfører dine nyindkøbte midler til din wallet. Her kan du opbevare midlerne, indtil du en dag vil sælge dem eller bruge dem som betaling på en webshop. Du kan nemt flytte midlerne fra en wallet til en anden, hvis behovet opstår. Du har også mulighed for at konvertere midlerne til en anden valuta.

Det er som udgangspunkt sikkert at handle kryptovaluta, men det gælder alligevel om at have tungen lige i munden. Vi må nemlig konstatere, at der er relativt mange børser og andre formidlere med onde hensigter. Før du sætter din lid til en online børs, bør du undersøge alt, hvad der er værd at vide om børsen. I den anledning bør du bl.a. bruge tid på at læse anmeldelser og andre former for omtale. Man skal ikke stole på alt, hvad man læser, men er anmeldelserne overvejende negative, så bør du overveje kraftigt at finde en anden børs. Det vil jo være dumdristigt at løbe en unødig risiko, når det handler om penge.

For en god ordens skyld skal det understreges, at det er lige så nemt at sælge kryptovalutaer, som det er at købe dem. Med andre ord kan du hurtigt omsætte dine midler til penge eller en anden kryptovaluta. Det er desuden legende let at bruge midlerne som betaling. Litecoin som betalingsmiddel er langt fra lige så udbredt som Bitcoin, men der er altså en del webshops, som accepterer Litecoin som betalingsmiddel. Litecoin gør det også nemt at handle med private, idet man ikke skal involvere en tredjepart.

Litecoin som investering

Litecoin som investering – god eller dårlig idé?

Litecoin er på mange måder et fremragende betalingsmiddel, men det kan altså også være en ganske fin investeringsmulighed. At handle med kryptovaluta er dog forbeholdt de mest risikovillige, da man generelt løber en stor risiko. Det potentielle afkast er kæmpestort, men det samme gør sig desværre gældende for det potentielle tab. Litecoin og mange af de andre digitale valutaer oplever nemlig store udsving en gang imellem.

Er du risikovillig, men vil du samtidig gerne sprede din risiko så meget som muligt, så bør du gøre brug af tidsmæssig spredning. Denne strategi er kendetegnet ved, at man deler sin investeringskapital op i mindre bidder og investerer dem løbende. Formålet med det er at gardere sig mod at investere hele sin formue i en kryptovaluta lige før et større crash. Den strategi bør du benytte dig af, hvis du ikke er villig til at sætte hele din formue på højkant. Dette er nok den eneste måde, hvorpå man kan gardere sig mod store tab. Derudover kan du gøre klogt i at veksle en del af dine evt. afkast til euro eller danske kroner. Et stort afkast kan nemlig hurtigt vende sig til et større tab, hvis man ikke trækker noget af overskuddet ud i tide.

Litecoin er en investeringsmulighed, som bankerne ikke vil røre ved, men som private danskere er meget nysgerrige på. Det er på mange måder et interessant alternativ til traditionelle investeringsmuligheder som aktier og obligationer.

Uanset hvilken kryptovaluta du overvejer at sætte dine penge i, bør du sætte dig grundigt ind i både risici, vekselmuligheder og andre relevante forhold.