Kryptovaluta-fondene er kommet

kryptovalutafond

Kryptovaluta-fondene er kommet

2013 til 2016 betragtes som værende sin helt egen æra inden for kryptovaluta. Det var nemlig i denne periode, at der blev investere uhyre store mængder af venture-kapital i både kryptovaluta- og Blockchain-relaterede startups. Faktisk blev der investeret på den gode side af en milliard dollars, hvilket særligt peakede i første halvdel af 2016 med hele 260 mio. USD.

Derfor er der heller ikke nogen tvivl om, at de professionelle investorer er begyndt at tage kryptovaluta mere seriøst end før i tiden. Det er også dét, der har gjort, at der er mange, der er begyndt at se på 2017 til 2020 som værende en helt ny æra, der kaldes for Wall Street-æraen. Flere og flere fonde er nemlig begyndt at gøre deres indtog på dette marked.

Det er dog ikke kun de traditionelle fonde, der er begyndt at være mere åbne over for kryptovaluta. Der er op til flere fonde, der er blevet grundlagt med det simple fokus at investere i og handle med bl.a. Bitcoin og andre typer af kryptovaluta. Disse fonde har tilmed formået at tage penge med fra både Wall Street såvel som fra den brede befolkning.

Der dukker flere og flere kryptovaluta-fonde op

Det er efterhånden ved at være de færreste, der er i tvivl om, at kryptovaluta kommer til at være en stor del af vores fremtid. Det er ikke sikkert, at det kommer til at være de samme digitale valutaer, som dominerer markedet i dag, som også vil være de store om ganske få år. Det ændrer dog ikke på det faktum, at kryptovaluta kommer til at være fremtiden.

Det er også som følge af dette, at der i løbet af det seneste stykke tid er dukket flere og flere fonde op, der giver almene forbrugere mulighed for at tjene penge på kryptovaluta, uden at det kræver det store. Du kan finde op til flere ETF’er, du kan investere i, men også deciderede hedgefonde, der har valgt at holde et meget skarpt fokus på kryptovalutaerne.

Det estimeres, at det er disse fonde, der kan bryste sig af, at repræsentere intet mindre end 1-2 milliarder dollars af de penge, der er blevet investeret i kryptovaluta. Det ser dog ud til, at det kun er et beløb, der kommer til at stige i løbet af næste par år. Dette er oven i købet eksklusiv de penge, der er blevet investeret af de såkaldte VC’s, der har givet kapital.

Børsnoterede fonde udgør en stor del

Disse fonde er blandt andet karakteriseret ved at have en køb-og-hold-strategi og at de desuden også primært har fokus på enten ét eller få aktiver. De fleste af dem har dog valgt at holde fokus på Bitcoin, men nogle af dem er dog begyndt at udvide til andre typer af kryptovalutaer. Eksempelvis er der også flere fonde, der er begyndt at udvide deres fokus til ETH.

Hvis du vælger at investere dine penge i en sådan fond, så er det meget normalt, at du skal betale en pris, der består af 1,5-2,5% af dit overskud pr. år. I takt med, at der er flere og flere fonde, der slår dørene op, så vil det dog være noget, der kommer til at falde – måske endda helt ned til 1%, der er det normale niveauer for øvrige ETF’er med fokus på aktier o.lign.

Langt de fleste, der har interesse for finans og investering kender allerede til ETF’er. Er det tale om kryptovaluta, så er der dog også noget, der kaldes ETN. Den primære forskel er, at værdien af en ETF er fastsat af værdien af det underliggende aktiv, som f.eks. kunne være Bitcoin. Samtidig giver de også deres investorer mulighed for at indløse deres andele i ETF’en for dette aktiv.

Allerede i dag er det muligt for dig at placere penge i op til flere børsnoterede ETF’er, der har fokus på kryptovaluta. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der kun kommer flere til i løbet af de næste par år. Hvis du gerne vil investere i kryptovaluta, men føler det er for kompliceret, at skulle oprette dig på en exchange o.lign., så er en ETF lige noget for dig.

Hedgefonde med fokus på kryptovaluta

Ikke nok med, at der findes op til flere børsnoterede fonde, der har valgt at holde fokus på kryptovaluta, så er det også muligt at investere penge i en hedgefond, der arbejder med investering i og trading med kryptovaluta som f.eks. Bitcoin. De adskiller sig naturligvis også fra hinanden på op til flere punkter, men særligt ved at ETF’er er nemmere at investere i.

En hedgefond kan desuden bedst beskrives som værende en pulje af let reguleret kapital, der investerer i, hvad den vil, men dog inden for en række brede strategiske parametre. De er typisk også baseret på en række aktive handelsstrategier, hvilket blandt andet inkluderer gearet trading og algoritmisk handel, som også er populært inden for kryptovaluta.

Dertil har langt de fleste hedgefonde både et gebyr for at bestyre dine midler, men dertil tager de også et gebyr, der er baseret på deres performance, der kan lyde på alt lige fra 15-45%. Det er dog et gebyr, de kun tager, hvis de formår at klare sig bedre end nogle forudbestemte satser. Det kan eksempelvis være, at de skal opnå en bestemt procentvis stigning.

Der findes endnu ikke helt så mange hedgefonde, der udelukkende har fokus på kryptovaluta. Der kommer dog jævnligt flere til, hvilket sker i takt med, at der kommer mere fokus på de digitale valutaer og handel med disse på f.eks. Wall Street. I øjeblikket findes der blandt andet de nedenstående hedgefonde:

  • Global Advisors – En fond med fokus på Bitcoin i Jersey, der er sponsor af både COINXBT og COINXBE
  • Polychain – En fond med beliggenhed i USA, der har fokus digitale tokens og ICO’er. Den er startet af Coinbases første medarbejder, Olaf Carlson-Wee, og har modtaget mere end 10 millioner dollars fra prominente VC’er
  • Metastable – En fond i USA, der har fokus på bitcoin og enkelte altcoins. De har nogle meget prominente Silicon Valley-navne blandt deres investorer
  • Logos Fund – En tysk hedgefond og miningfond med fokus på Bitcoin fra stifterne af Genesis Mining