Fire storbanker vil skabe deres egen kryptovaluta

storbanker egen krypto

Fire storbanker vil skabe deres egen kryptovaluta

Der er fire internationale giganter, der er gået sammen om at skabe deres helt egen kryptovaluta. Idéen er, at de på sigt vil sælge idéen til en række centralbanker. Det er et klart tegn på, at kryptovaluta ikke er dødt, men er stærkt på vej frem. Der er mange, der har peget på krypto som en trend. Dette viser det modsatte.

Det er tilmed ikke helt små banker, der er tale om. Det er nemlig UBS, der er den største bank i Schweiz, der har slået sig sammen med Deutsche Bank, Santander, BNT Mellon og mægleren ICAP. De er gået sammen med et fælles ønske om at skabe deres egen kryptovaluta, som de – som sagt – vil sælge til centralbanker.

De store banker er begyndt at se alvorligt på kryptovaluta

I starten var bankerne meget skeptiske over for krypto. Der var endda flere banker, der tog stor afstand fra dem. Nu er der dog meget, der tyder på at det har ændret sig. Op til flere banker er begyndt at have et mere alvorligt syn på kryptovaluta. Det gør sig blandt andet gældende for de banker, der er blevet nævnt herover.

De store banker er begyndt at have ambitioner om at gøre brug af blockchain. Det er den teknologi, der ligger bag en lang række af de kryptovalutaer, der kan handles på nettet. Det er blandt andet også den teknologi, der ligger bag Bitcoin, som er den klart største kryptovaluta – både ift. handelsvolumen, men også ift. brand.

Julio Faura, der er leder af forskning, udvikling og innovation i Santander har udtalt, at der er et klart formål med at skabe en kryptovaluta til bankerne: ”I dag er handel mellem banker og institutioner vanskeligt, tidskrævende og dyrt, hvilket er grunden til, at vi alle har store administrative afdelinger. Dette handler om at strømline processen”.

Den finansielle sektor betaler dyrt for at gennemføre sikre transaktioner

Hvert år bruger den finansielle sektor omkring 415 milliarder DKK på at gennemføre sikre transaktioner. Det viser en rapport fra konsulentfirmaet Oliver Wyman, som er citeret af Financial Times. Blockchain gør det muligt at gennemføre og verificere transaktioner digitalt uden behov for, at en operatør skal garantere den.

Blockchain er en teknologi, der er blevet hyldet for sin gennemsigtighed og vil ifølge fortalerne kunne bruges til alt fra kontraktunderskrifter til valutahandel. Derfor er det også en teknologi, der er begyndt at blive taget mere og mere seriøst – selv af de store banker. Derfor kommer vi også kun til at se mere til teknologien.

Eksempelvis er bankgiganter som Citigroup og Goldman Sachs også begyndt at undersøge deres egne måder at implementere blockchain på. Derfor er det også blot et spørgsmål om tid, før blockchain kommer til at vinde et større indpas i den finansielle sektor. Præcis som mange af fortalerne har snakket om i flere år.

Heldigvis er det ikke kun noget, der bærer fordele med for bankerne. Det er også noget, der bærer fordele med sig for helt almindelige forbrugere. Derfor er Blockchain bestemt kun positivt nyt.