Facebook går all-in med deres egen kryptovaluta

facebook kryptovaluta

Facebook går all-in med deres egen kryptovaluta

Facebook har offentliggjort, at de har i sinde at lancere deres helt egen kryptovaluta. De har endda også givet den et navn. Den skal nemlig hedde Libra. De vil have at den skal være bedre og mere kendt end Bitcoin. Det er noget, de vil opnå ved at eksponere den over for de flere milliarder brugere, de har på Facebook.

Facebook har løftet sløret for, at de vil gøre et indtog på kryptoverdenen. Det er dog ikke noget, der skal ske selv. Libra skal nemlig blive til i samarbejde med hele 28 andre partnere. De har også gjort det klart, at de har et meget specifikt mål. De vil nemlig sikre sig, at de kan øge antalle af partnere til 100 ved lanceringen i 2020.

En kryptvaluta, der har mødt stor tilslutning

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at Facebook ikke er selv om at gøre Libra til en stor succes. Allerede fra start har de formået at få nogle meget prominente partnere med ombord på projektet. Det er bl.a. noget, der tæller store firmaer som betalingsfirmaerne PayPal, MasterCard og VISA, der alle har været med fra start.

Ikke nok med det, så er der også flere andre firmaer, der har valgt at deltage. Det er tæller blandt et udpluk af nogle af verdens største virksomheder. Bl.a. har både eBay, Booking.com, Spotify og Uber valgt at tage del i dette projekt. Derfor er der mange store firmaer, der er involveret i LIbra og udbredelse af denne valuta.

Skal baseres på den anerkendte Blockchain-teknologi

På lige fod med en lang række andre kryptovalutaer, så skal Libra også baseret på Blockchain. Det er noget, der bl.a. også gør sig gældende for både Bitcoin og Ethereum, der er de to største kryptovalutaer i verden. Selve valutaen skal styres af en organisation, der kommer til at holde til i kryptovalutaernes land; Schweiz.

Det er denne organisation, der får ansvaret for at styre driften af valutaen, holde den stabil, og dertil også sørge for en kontrolleret udrulning af den. Der er ingen af de involverede partnere, der får lov til at styre den selv. I stedet bliver det en særskilt organisation, der skal være global og skal knyttes én til én mod en fond.

Facebook vil også skabe en digital tegnebog

Det er dog ikke kun en kryptovaluta, der er på tegnebrættet hos Facebook. De har også i sinde at skabe en digital tegnebog, som de vil kalde for Calibra. Idéen er at du skal kunne bruge den til både at gemme og sende Libra på tværs af landegrænser. Det er derfor en komplet løsning, de har i sinde at lancere i løbet af 2020.

De har dog allerede udsendt en prototype af valutaen i open source, så udviklere allerede nu kan gå i gang med at implementere den i apps, på websider m.m. Der er ikke givet nogen officiel lanceringsdato endnu. Det er kun blevet oplyst, at det er planen, at Libra skal lanceres officielt i løbet af det kommende år.