En norsk flymekaniker er blevet mangemillionær på kryptovaluta

flymekaniker mangemillionær

En norsk flymekaniker er blevet mangemillionær på kryptovaluta

Der er mange, der har haft stor succes med at handle med kryptovaluta. Én af dem er en norsk flymekaniker, der er blevet mangemillionær på at handle med kryptovaluta. Han hedder Marius Kjærstad og er ansat hos Møre og Romsdal som flymekaniker. Det er dog ikke her, han tjener størstedelen af hans penge.

Det gør han i stedet ved at handle med kryptovaluta. Faktisk var han opført på de norske skattelister med en skattepligtig formue på hele 49 millioner kr. i 2017, hvoraf det meste stammer fra handel med Ethereum. I dag er det én af de største kryptovalutaer, der er tiltænkt at skulle bruges som et digitalt betalingsmiddel.

Han har selv bekræftet historien

Det har ikke være helt så nemt at få fat i den norske mand. Han har dog en profil på Twitter, hvor han selv skriver, at han er en ”Ethereum-pirat, der sejler på højhavet”. Ifølge Namdalsavisa har manden bekræftet, at det meste af indkomsten i 2017 stammer fra handel med Ethereum, som oplevede store kursstigninger.

Torbjørn Bull Jenssen, der er administrerende direktør hos Arcane Crypto og ekspert inden for kryptovaluta, er blevet interviewet om sagen. Han havde det følgende at sige: ”Det er rigtig mange penge, selvom der dog sandsynligvis er folk, der har tjent flere penge på Bitcoin”. Det understreger det store potentiale i krypto.

Ethereum er én af de største kryptovalutaer

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Ethereum er én af de største kryptovalutaer verden over. Faktisk har den i lang tid også været en konkurrent til Bitcoin i manges øjne. Den steg lige så hastigt som Bitcoin gjorde i løbet af 2017. I slutningen af året nåede den en kurs, der lød på mere end $ 1.300, som er dens top.

Derfor er der også rigtig mange, der har tjent store formuer på Ethereum. Det er særligt noget, der gælder folk, der valgt at sælge deres beholdning af Ethereum, da den nåede sin top. Kort tid efter gik det nemlig den stikmodsatte vej. Her faldt den drastisk og endte for en stund helt nede på blot $ 210, hvor den stabiliserede.

Ikke alle nordmænd har indberettet deres kryptogevinster

Det er ikke alle, der er lige glade for at skulle indberette deres gevinster på krypto til de norske myndigheder. Der er tale fra de norske skattemyndigheder (kaldet DN), der viser at 8.000 rapporterede om gevinster fra krypto i løbet af 2017. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er langt fra flere, der har skabt en gevinst.

Det viser selvfølgelig at det ikke er alle, der har lyst til at betale skat deres gevinster fra krypto. Faktisk er det også én af de helt store grunde til, at der er blevet sat så stort et fokus på krypto i løbet af de seneste år. Der er nemlig mange, der vælger at bruge krypto til at gemme deres formue fra forskellige skattemyndigheder.

Endvidere er der også mange lande, der har haft meget tvetydige regler omkring beskatning af krypto – herunder Danmark. Det er der dog kommet styr på, da der nu er krav om beskatning af krypto.