Bitcoin Cash

Bitcoin er for nyligt blevet delt i to.

Ikke alle spekulanter er bekendt med, at Bitcoin og Bitcoin Cash er to selvstændige kryptovalutaer, men det er de altså. I denne guide skal vi se nærmere på Bitcoin Cash, som i skrivende stund er en af de nyeste virtuelle valutaer. Bitcoin Cash minder meget om den oprindelige valuta, men der er altså nogle betydelige forskelle på de to familiære valutaer.

Bitcoin Cash er en selvstændig kryptovaluta, så langt, så godt. Du ved med garanti, hvad der definerer en kryptovaluta, men hvor meget ved du mon om denne nye valuta? Uanset hvor dyb en indsigt du har i valutaen, kan du helt sikkert lære noget nyt ved at læse vores guide. Læs alt om wallets, kurser, køb, salg, investeringsmuligheder og meget mere.

I stedet for at stole på tvivlsomme rygter, vil vi anbefale dig at læse vores introduktion til valutaen. Det skal du gøre, hvis den virtuelle valutaverden er en interessant verden i dine øjne. Bitcoin Cash er et spændende alternativ til de mest populære kryptovalutaer som Litecoin og Ethereum. Hvorfor er dette alternativ så spændende? Det vil vi glædeligt fortælle dig alt om, hvis du giver dig tid til at læse vores guide.

NamePrice24H (%)
Bitcoin Cash (BCH)
kr0.000000
0.20%
[crtools-graph coin=”BCH”]

Hvad er Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (forkortet BCH) blev skabt i 2017. Der er altså tale om en ret ung kryptovaluta, som dog allerede har fundet vej til mange spekulanters bevidsthed. Bitcoin har søsat denne kryptovaluta i en tid, hvor der bliver spekuleret i handel med digitale valutaer som aldrig før.

Bitcoin Cash kommer med en lang række forbedrende tiltag fra den oprindelige valuta. Hovedformålet med den nye valuta er – ligesom den gamle – at kunne sende og overføre midler på en nem og billig måde. Det er muligt at handle på tværs af lande uden en tredjepart. Bitcoin Cash egner sig især til hverdagsbrug, hvilket vi vil komme mere ind på senere i guiden.

BCH har generelt fået en varm velkomst af både danske og udenlandske spekulanter, som tror på, at den nye valuta bliver en succes. BCH har dog fået meget kritik af større medier, som sætter spørgsmålstegn ved flere ting. Lanceringen af den nye kryptovaluta har fået flere danske eksperter op af stolene. Nogle af eksperterne har reageret positivt på lanceringen, mens andre har snakket om forsøg på markedsmanipulation. Med andre ord har valutaen fået en meget blandet modtagelse herhjemme. Hvad tænker du om den nye valuta?

Bitcoin Cash har potentialet til at blive den nye stjerne inden for dette virtuelle univers, men det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt valutaen også vil eksistere om fem og ti år. Det finder du kun svar på ved at følge med. Bitcoin Cash fylder lige nu så meget i de danske medier, at man dårligt nok kan tænde fjernsynet eller radioen uden at støde på valutaen.

Forskellen på Bitcoin og Bitcoin Cash

Hvad er i grunden forskellen på de to kryptovalutaer?

Det er et meget relevant spørgsmål, idet man som spekulant hurtigt kan komme til at forveksle de to valutaer. Bitcoin Cash er kendt som Bitcoins lillebror, men det betyder ikke nødvendigvis, at den nye valuta er mindre attraktiv end den gamle. Der er derimod rigtig mange ting, som taler for at spekulere i den nye valuta på markedet.

Den helt store forskel på de to valutaer handler om transaktionstiden. Bitcoin Cash tilbyder betydeligt hurtigere og mere effektive transaktioner sammenlignet med den traditionelle valuta. At det er så hurtigt at sende og modtage midler gør valutaen praktisk til hverdagsbrug. Du kan betale med midlerne til både private og virksomheder, når du køber varer og tjenesteydelser via internettet. Skal du for eksempel sende midler til USA eller Australien, så kan du spare både tid og penge ved at betale med en digital valuta. Du bliver nemlig ikke opkrævet urimeligt høje transaktionsgebyrer (som du kan opleve i banken).

Bitcoin fungerer primært som et investeringsobjekt, mens Bitcoin Cash overvejende fungerer som et betalingsmiddel. Hvilken valuta du skal vælge afhænger altså af, om du leder efter et gunstigt investeringsobjekt eller et fordelagtigt betalingsmiddel. Selvom mange kun investerer i én af valutaerne, så kan man altså sagtens investere i begge. Det er i hvert fald en fin måde at sprede sin risiko på, da de to valutaers kurser let kan udvikle sig i hver sin retning. Du kan også supplere med en investering i Ethereum, Litecoin eller en helt tredje kryptovaluta.

Hvilken valuta hælder du mest til at investere i efter at have læst ovenstående?

Køb og salg af kryptovaluta

Det er blevet moderne at spekulere i kryptovaluta, selvom bankerne anbefaler, at man holder sig langt væk fra de digitale valutaer. Din bank kan ikke hjælpe dig med at købe og sælge kryptovaluta, men så er det jo heldigt, at du nemt og bekvemt kan klare det hele selv.

Bitcoin Cash er fortsat en relativ ny kryptovaluta, hvorfor den endnu ikke forhandles hos alle store børser. Du har dog mulighed for at investere i valutaen via Kraken, Coinbase, Bitfinex og mange andre digitale børser. Det er meget sandsynligt, at endnu flere børser vil lukke op for køb og salg af denne valuta i fremtiden. I mellemtiden må du affinde dig med, at der er et begrænset antal kryptobørser at vælge imellem. Sammenlign med fordel de forskellige børser på parametre som sikkerhed og serviceniveau for at finde den bedste børs.

Bitcoin Cash handles ikke i lige så høj grad som Bitcoin, hvilket selvfølgelig hænger sammen med, at Bitcoin har været på markedet i mange flere år. Bitcoin Cash er stadig kun ved at finde sig til rette på det store kryptomarked.

Bitcoin Cash kan købes og sælges via en hvilken som helst enhed. For at handle kryptovaluta skal du naturligvis have adgang til internettet, idet betaling m.v. foregår digitalt. Du kan dog sagtens opbevare dine midler offline, når du først har købt dem. Det kan du for eksempel gøre via en hardware wallet.

Bitcoin Cash kurs

Bitcoin Cash kursen har gennemlevet noget af en rutsjebanetur, siden valutaen blev lanceret for få år tilbage. Det er ikke unormalt, at nye kryptovalutaer oplever store udsving i starten, hvorfor det heller ikke er så mærkeligt, at denne valutas kurs både er faldet og steget de seneste år. Er store kursudsving noget som får dig til at sove uroligt om natten, så skal du ikke spekulere i denne valuta på nuværende tidspunkt. Bitcoin Cash kursen er nemlig ikke kendt for at være stabil.

Hvordan har kursen ændret sig fra lanceringen til i dag? Det finder du nemmest svar på ved at rette dit blik mod nogle af de mange tilgængelige grafer på nettet. Via disse grafer kan du også se, hvordan kursen har udviklet sig den seneste uge og måned. Du bør ikke udelukkende basere din eventuelle investering på de seneste ugers eller måneders udvikling, men det er helt sikkert værd at tage højde for denne faktor.

BCH kursen kan som sagt nemt falde drastisk fra den ene uge til den anden, men det bør ikke få dig til at gå i panik. Det gælder for dig om at slå koldt vand i blodet i nedgangsperioder, da kurven hurtigt kan vende. Din investering er altså ikke spildt, blot fordi kursen dykker en smule. Er du ved at miste modet, så kan du selvfølgelig nemt sælge dine midler for at minimere dit tab.

Bitcoin Cash wallet

I dag kan man nemt spekulere i den digitale valuta uden at oprette en wallet. Du skal dog være bekendt med, at du ikke har direkte adgang til dine midler. Du kan altså ikke bruge midlerne som betaling. Du bør kun fravælge en wallet, hvis du udelukkende ser dit køb af Bitcoin Cash som en investering. Dette er uden tvivl den nemmeste måde at investere på, men ikke nødvendigvis den bedste, hvis man gerne vil bruge valutaen som et betalingsmiddel.

En lidt mere kompliceret investeringsmåde går på, at man opretter en wallet, køber midler via en børs og efterfølgende overfører disse midler til sin nyoprettede wallet. Denne måde er ganske rigtigt mere kompliceret end den førstnævnte, men der er ingen grund til at gøre tingene sværere end højst nødvendigt. Løsningen er dog en smule risikabel, idet man ikke er sikret i tilfælde af hackerangreb. Med andre ord kan du ikke få hjælp, hvis du er så uheldig at blive hacket. Hacking er desværre en del af universet for digitale valutaer.

Bitcoin Cash wallet er en digital pengepung eller bankkonto, om man vil. Er du bekymret for at have dine midler stående på en traditionel wallet, så kan du glæde dig over, at der findes hardware wallets. Det er vores indtryk, at en hardware wallet er den mest sikre løsning, når det drejer sig om opbevaring af kryptovaluta. Det er til gengæld ikke den billigste, men vi kan nok godt blive enige om, at sikkerheden er vigtigere end prisen. Sløser man med sikkerheden, så risikerer man at miste alle sine midler ved et evt. hackerangreb.

Sådan minimerer du din investeringsrisiko

Minimering af investeringsrisiko er et interessant emne, uanset om man taler om valutahandel, aktiehandel eller en helt tredje type handel. Der er nemlig ingen grund til at løbe en større risiko, end man føler sig tryg ved. Man bør aldrig skamme sig over, at man er mindre risikovillig end andre, da vi mennesker er forskellige – også når det kommer til risikovillighed. De mest risikovillige mennesker er typisk dem, som genererer de største afkast, men det er også dem, som må affinde sig med de største tab. Sådan er gamet.

Minimering af investeringsrisiko er faktisk slet ikke så kompliceret, men du skal vide, at der er forskellige måder at gribe det an på. At man er åben for at investere i kryptovaluta er ikke ensbetydende med, at man ikke også kan investere i aktier og obligationer på samme tid. Der er tale om to vidt forskellige verdener, men man løber selvfølgelig en risiko, uanset om man investerer i det ene eller det andet.

Du kan også sprede din risiko ved at investere i forskellige kryptovalutaer. Du kan eksempelvis sætte 50 % i Bitcoin, 30 % i Ethereum og 20 % i Bitcoin Cash. Jo flere kryptovalutaer du sætter penge i, desto flere kurser skal du holde øje med. For at undgå at gøre det for uoverskueligt for dig selv, bør du ikke investere i mere end 3-5 valutaer ad gangen. Det gælder jo om at bevare et godt overblik.

Bitcoin Cash er en interessant investeringsmulighed

Bitcoin Cash er meget mere end et smart betalingsmiddel. Det er også en interessant investeringsmulighed, som man bør udforske nærmere. Du skal ikke nødvendigvis sætte hele din pensionsopsparing eller månedsløn i denne valuta, da mindre også kan gøre det. Få tusinde kroner kan forvandle sig til mange hundrede tusinde kroner, hvis man handler lige inden, at kursen stiger til vejrs. Timing er nøgleordet.

Bitcoin Cash er ikke nogen sikker investering. Faktisk kvalificeres denne investering som en høj risiko investering grundet de store kursudsving. Der er også risiko for, at markedet crasher.

Der er rigtig mange hvis’er, når emnet er investering. Det allervigtigste vedr. investeringer er, at du ikke investerer flere penge, end du kan tåle at miste. Det er jo ikke hensigtsmæssigt, at du skal gå fra hus og hjem, fordi du synes, at det kunne være interessant at spekulere i kryptovaluta, vel? Før du overhovedet gør dig tanker om, hvilken kryptovaluta du skal sætte din formue i, bør du gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil investere.

At investere i kryptovaluta er lidt som at besøge det vilde vesten. I medierne hører man jævnligt, at spekulanter har tjent adskillige millioner kroner på at prøve kræfter med valutahandel, men man må ikke glemme, at der også er rigtig mange mennesker, som taber penge på denne form for spekulation.

Faktum er, at der er et væld af faldgruber, som man helst skal kende til på forhånd for at undgå at komme galt afsted. Sæt dig ind i faldgruberne og undgå at begå de samme fejl som mange andre danskere har begået. Din formue skal jo helst placeres på den bedste måde. Har du heldet med dig, så kan du tjene hurtige og nemme penge ved at spekulere i Bitcoin Cash.