Begynderguide til mining af Bitcoin: Er det profitabelt?

begynderguide mining

Begynderguide til mining af Bitcoin: Er det profitabelt?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at mining af Bitcoin er noget, der har været en forretning og en hobby for mange i flere år. Der er dog sket meget i løbet af de sidste par år, så derfor er det også værd at gøre sig overvejelser om, hvorvidt det fortsat er profitabelt at mine Bitcoin. I 2010 var det f.eks. muligt for dig at skabe rigtig mange Bitcoins ved hjælp af noget så simpelt som din egen PC, hvilket også var årsagen til, at der var mange, der gav sig i kast med at mine Bitcoins på deres PC.

Det er dog ikke tilfældet længere. I dag er det mere krævende og det er derfor også blevet en tand sværere at tjene penge på at mine Bitcoin. I dag er din PC ganske enkelt ikke nok. Der skal mere til. Men hvordan fungerer mining af Bitcoin egentlig? Meget simpelt set, så handler det om processen med at verificere transaktioner på Bitcoin-netværket. Som de fleste allerede ved, så er Blockchain dybest set en decentraliseret ledger uden kontrol fra nogen central myndighed.

Det er en ledger, der bliver distribueret ind i mange millioner computere på tværs af hele kloden. Hver enkelt af de mange transaktioner, der køres igennem på dette netværk skal verificeres. For at gøre dette, så skal miners igennem en lang række numre for at finde et specifikt nummer. Det er velovervejede gæt, der mener, at det kræver flere forsøg. Derfor bruges der også en masse energi i processen. Derfor bruges der en maskine til at håndtere selve miningen af disse Bitcoins.

Den første, der formår at finde frem til det rette nummer får en belønning i Bitcoin. Fordi der også er en stor interesse for dette, så er det også krævet, at der bruges en stor mængde kræft for at kunne mine Bitcoin. I takt med, at der er flere og flere, der får interesse for at mine Bitcoin, så vil det også betyde, at det er noget, der bliver mere og mere konkurrencepræget.

Undersøg først din miners hash rate

Hvis du overvejer at kaste dig ud i mining af Bitcoin, så er det vigtigt, at du undersøger din miners hash rate. Når der løses et matematisk problem, så kaldes det for en hash. Hastigheden det løses ved kaldes for en hash rate. Des flere minere, der hopper ind på netværket, des mere hash rate er der krævet. Derfor skal du også se nærmere på din miners hash rate, inden du vælger at købe. Det indikerer nemlig hvor godt, den vil klare sig.

Belønningen for at finde en valid blok lyder i øjeblikket på 12.5 Bitcoins. Det er et nummer, der halveres hvert fjerde år. Dette nummer bliver dog halveret hvert fjerde år. I 2009 lød belønningen nemlig på hele 50 Bitcoins. Der kan udelukkendes skabes maksimalt 21 millioner Bitcoins, hvilket betyder, at der udelukkende vil kunne produceres Bitcoins frem til 2120.

Prisen for elektricitet og hardware har stor relevans

Der er op til flere aspekter, der har relevans, hvis du står over for at skulle kaste dig ud i mining af Bitcoin. Ét af de vigtigste aspekter er dog prisen for strøm. Det er også som følge af dette, at Kina er meget dominant, når det kommer til mining af Bitcoin, mens andre lande som Rusland og Canada også kan nyde godt af de lave strømpriser.

Ydermere, så er det heller ikke til at komme udenom, at det naturligvis også er bekosteligt for dig at skulle investere i den miner, der skal bruges til at mine for dig. Skal du købe hardware af høj kvalitet, så kan du forvente en pris, der strækker sig mellem 500 dollars og 2000 dollars.

Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det er strømeffektiviteten, der vil være det mest afgørende punkt for, hvorvidt det giver mening for dig at begynde at mine Bitcoin. Den bedste løsning er, at tage et kig på din strømregning og ud fra denne forsøge at skabe et estimat af, hvor meget, du kommer til at betale for at holde din miner kørende.

Gebyr til din mining pool

Hvis du gerne vil være sikker på, at du miner effektivt og får mest muligt ud af den strøm, du bruger og den miner, du har købt, så er det også nødvendigt, at du vælger at blive medlem af en såkaldt mining pool. Det kunne eksempelvis være en mining pool såsom SlushPool, der i øjeblikket er én af de største mining pools, der særligt har fokus på Bitcoin-mining.

Her er der tale om en fælles indsats fra flere minere, der har valgt at lægge deres ressourcer sammen for at skabe en større mængde af kræft. Det skal dog gøres klart, at det er noget, der betyder, at du også skal betale nogle små gebyr til denne mining pool. Det er dog ikke noget, der ændrer på det faktum, at du skal sørge for at vælge en god mining pool.

Du overveje muligheden for at investere i cloud mining

Hvis du ikke har et ønske om, at skulle investere i en såkaldt mining rig eller du ikke har lyst til, at skulle lade den stå hjemme, så kan du i stedet vælge at investere i en form for cloud mining. Det er nemlig noget, der er med til at sikre, at du ikke selv er nødt til at investere i én eller flere mining rigs, men i stedet blot investerer i nogle, der står et helt andet sted.

Sagt på en anden måde, så er cloud mining noget, der handler om, at du i stedet køber dig til computerkræft i stedet for fysisk hardware til mining af Bitcoin. Det er dog vigtigt, at inden, du giver dig i kast med dette, så laver du nogle beregninger på, om det reelt set kan betale sig for dig. Her skal du blandt andet tage et kig på prisen af Bitcoin, hvilket er noget, du skal gøre, uanset om du vælger cloud mining eller du vælger at investere i dit eget mining rig.